Zal thuiswerken ‘normaal’ worden?

Het werkproces zoals wij deze kennen is flink aan het veranderen. Zo werken momenteel de meeste Nederlanders vanuit huis. De vraag is of het meeste personeel op termijn weer voor een paar dagen per week naar kantoor zal gaan. Of toch niet?

De eerste bekende multinationals hebben al aangekondigd dat er in grotere mate op afstand gewerkt zal worden. Daarbij zijn Facebook, Shopify en Twitter de eerste grote dominostenen die vallen voor het afstandswerken. Zo verwacht Mark Zuckerberg van Facebook, dat binnen vijf tot tien jaar de helft van zijn personeel vanuit huis werkt.

Een andere ontwikkeling die het thuiswerken al langer in de hand werkt, is de toename in het aantal ZZP’ers (Zelfstandige Zonder Personeel). Net zoals beginnende ondernemers, werken ZZP’ers meestal veel vanuit huis.

Wat zijn de voordelen van een zit sta bureau voor thuis?

Wanneer je als thuiswerker langdurig aan de keukentafel moet zitten, zul je na verloop van tijd erachter komen dat dit niet zo handig is. Ten eerste wordt je al gestoord door je gezinsleven en daarnaast is een keukentafel geen ideale werktafel, dat niet altijd goed is voor je gezondheid. Wees als thuiswerker daarom verstandig en investeer in een zit sta bureau.

Wat is een zit sta bureau?

Een zit sta bureau is een verstelbaar bureau, waarbij je eenvoudig van werkhoogte kan wisselen. Daarbij is elektrische verstelling wel zo makkelijk. Wil je zittend werken? Dan stel je het bureau op zithoogte in. Maar wil je de benen strekken en staand aan je bureau werken? Dan kun je dit ook snel mogelijk maken. Het Upper elektrisch verstelbaar bureau is een goed voorbeeld van kwalitatieve zit sta bureaus. Vooral omdat het Upper zit sta bureau arbo verantwoord is en de volgende voordelen biedt

1. Het voorkomen van rugklachten

Langdurig zitten in een vaste houding kan slecht zijn voor je rug. Daarvoor is je wervelkolom en vooral je tussenwervelschijven te kwetsbaar. Een staande houding, waarbij de wervelkolom nauwelijks wordt belast is voor je lichaam een veel natuurlijke houding. Het is goed voor de rug om je werkhouding af te wisselen. Dus zo nu en dan je bureau dusdanig hoog te zetten, dat je ontspannen staand kunt werken. Vooral als je al veel last hebt van rugpijn, kan dit een verlichtend zijn voor je rug.

2. Meer beweging tijdens het werken

Meer beweging tijdens het werken. Soms kan het goed zijn om af en toe je werkplek te verlaten. Dit is wel aan te bevelen, om even uit dezelfde houding te komen en hiermee rugklachten te voorkomen. In een staande houding zul je veel eerder en gemakkelijker van je werkplek lopen, dan wanneer je zittend werkt.

3. Meer productiviteit

Er komt een moment (meestal na de pauze) op een werkdag dat je mogelijk even loom begint te worden. Daarbij merk je vervolgens dat je productiviteit afneemt. Dit kun je voorkomen als je je bureau na een pauze omhoog zet een staand gaat werken. Je zult merken dat je veel productiever wordt. Bovendien zal je minder snel vermoeidheid ervaren als je zittend en staand werken afwisselt.

4. Het risico verkleinen op gezondheidsklachten

Onderzoek heeft aangetoond, dat langdurig zitten diverse gezondheidsklachten kan geven. Voorbeelden zijn: problemen met de doorbloeding, obesitas en diabetes. Zo kun je het risico verkleinen door regelmatig van werkhouding te wisselen met een zit sta bureau.

Meer weten over de specificaties van het NPR zit sta bureau Upper in vergelijking met andere zit sta bureaus?