Over ErgoHome

Een benadering van de vitale thuiswerkplek waarbij de mens centraal staat

Ergohome

Er is een nieuwe tijd aangebroken. Een tijd waarin het werken op kantoor en vanuit huis hand in hand gaan. Zowel op het kantoor als bij je thuis is het belangrijk om altijd een juiste werkhouding aan te nemen om je vitaliteit te waarborgen. Het gebeurt echter te vaak dat door onjuiste middelen gezondheidsklachten toenemen. Zo kun je denken aan nek en rugklachten na dagen lang zitten. Daarom is het juist nu essentieel dat het ‘zit sta bureau’ ook thuis de nieuwe standaard wordt!

Wij zijn Jisk, Jonathan, Joar en Luc en staan met het moederbedrijf ‘Vertidesk garant voor 25 jaar ervaring op het gebied van ergonomisch werken. ErgoHome is ons nieuwe platform om onze expertise, die voorheen op de zakelijke markt gericht was, ook voor de particulier beschikbaar te stellen . Dus wees vooral niet bang om ons een belletje te geven of een mail te sturen als je vragen hebt hoe je jouw werksituatie kan verbeteren. Jouw vitaliteit is onze zorg. Gun jezelf een goede werkplek.

Wat bieden wij aan?

Wij bieden u de oplossing voor jouw gezondheidsproblemen die jaren lang zittend werken hebben veroorzaakt. Deze klachten zouden in de eerste plaats beter voorkomen kunnen worden. Wees daarom niet bang om te investeren in jouw werkplek en dus je eigen gezondheid.

.

Hoe willen we dit bereiken? 

Wij  hebben een eigen bureau laten ontwikkelen; de ‘Upper’. Dit is een betrouwbaar bureau aangedreven door een robuuste Bosch motor en voldoet aan alle richtlijnen die volgens ons (en de Arbo) belangrijk zijn om een vitale werkomgeving te onderhouden. Door een hoogte verstelbaarheid tussen 62cm en 126cm zijn onze bureaus voor iedereen passend in te stellen! Daarnaast bieden wij diverse speciaal ontwikkelde bureaustoelen en krukken aan om je zitgemak ook ‘ergonomisch verantwoord’ te maken.

Waar komt onze overtuiging vandaan?

Een typisch Nederlands werkgeverschap is ‘zoveel mogelijk presteren met zo min mogelijk middelen’. Deze na-oorlogse maatstaf staat onder druk van personeelstekorten en toename van bereikbare wetenschap. De vitale werknemer weet meer van ‘gereedschap voor de werkende mens’ dan vroeger. Daarom wordt er nu meer gericht gekeken naar ergonomisch meubilair, die de gezondheid bevordert. Hierin verschaffen wij de betaalbare oplossing.

De oorsprong van Vitaal werken ligt in Scandinavië. In deze landen zit ‘gereedschaps-denken’ diep in de cultuur verankerd. Aandacht voor het middel dat de mens dient, brengt vele soorten gereedschap voort. De invloed van omgevings-factoren, zoals veel minder aantallen mensen per vierkante kilometer, was en is daar bepalend voor de wil en noodzaak tot goed gereedschap.

De Noorse onderwijzer kan aan de kinderen in de klas vragen hun tafelblad op stahoogte te zetten, om niet te hoeven bukken. Staand werken op kantoor en thuis was 25 jaar geleden al heel normaal. De bereidheid om te investeren in de werkende mens, rekening te houden met gezondheid en productiviteit is cultureel verankerd. En niet financieel, zoals het in Nederland jaren geweest is. Deze filosofie willen we in Nederland zowel bij grote bedrijven, als eenmanszaken aan de man brengen. Een investering in gezond werken scheelt je op de lange termijn ook nog eens een hoop ziektekosten.

Deze bedrijven maakte voor jou de beslissing om over te gaan naar het ‘Nieuwe werken’: Zorgbalans, Dopper, Pijnenburg, Vandebron, Ambulance Amsterdam en De Zorgspecialist.

Ergonomisch advies voor je thuiswerkplek

Met meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om dynamisch werken, wil ErgoHome je helpen om zo ergonomisch mogelijk thuis te werken. Naast onze eigen lijn Upper zit-sta bureaus, bieden wij onze beste selectie bureaustoelen aan. Hieronder kun je een aantal intstructie filmpjes vinden. Heb je meer hulp nodig bij het instellen van je werkplek? Neem contact op met onze klantenservice.

Instructie Swopper

Instructie ErgoC1 bureaustoel

''Zitten is het nieuwe roken. Toch is dat precies hoe we tijdens een werkweek het grootste deel van de dag doorbrengen'' - Jisk Boschma

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om de hele dag zittend door te brengen maar voor heel veel mensen is dat wel de praktijk. Nek- en rugklachten zijn dan ook veelgehoord klachten en door de opmars van werken met mobiele devices – denk aan laptops en tablets –  zijn werknemers steeds vaker urenlang, in een verkeerde houding aan het werk.

Team ErgoHome WEB

Team ErgoHome

ErgoHome

Jisk Boschma

Mede-eigenaar / oprichter
Jonathan Eijsenring ErgoHome

Jonathan Eijsenring

Mede eigenaar / oprichter

''Een goede en afwisselende werkhouding is een must en daarom is een optimale inrichting van je thuiswerkplek juist belangrijk'' - Jonathan Eijsenring

Thuis werken mensen doorgaans meer op laptops dan op een desktop pc. Daarmee ligt de kans op fysiek ongemak en mogelijk lichamelijke klachten op de loer. Het belang van beweging enerzijds en een goede houding tijdens het zittend werken anderzijds is enorm belangrijk.