Ergohome Blog

Ikea bureau VS zit sta bureau Upper

Bureauframe zit sta bureau

Veel bedrijven en organisaties zoeken naar een juiste balans tussen thuiswerken en werk op kantoor. Zo is het ook steeds belangrijker geworden om thuis een fijne werkplek te hebben waar je dagelijks je werk aan kan verrichten. Daarbij is het voor veel mensen een uitdaging, om thuis een gezonde en comfortabele werkplek in te richten. Zo wordt een ergonomisch elektrisch bureau steeds meer een must have. Zodat je thuis ook de mogelijkheid om zowel zittend en staand te werken. Daarbij heeft ook Ikea een aantal mogelijke opties voor de thuiswerkplek, waaronder een Ikea zit sta bureau. Toch zijn er aanzienlijke verschillen als het gaat om een ergonomische werkplek.

De verschillen tussen het Ikea bureau en het zit sta bureau Upper

Bij het kiezen van een kwaliteits bureau voor langdurig thuis werken kun je kijken naar de volgende onderdelen:

1. Het blad van het zit sta bureau

Een belangrijk onderdeel van het zit sta bureau is het bureau blad. Voor professioneel gebruik van een bureau wordt aangeraden om voor een bureau blad te kiezen van minimaal 2,5 cm dikte een voorzien van een ABS kantenband en een slijtvaste bovenkant.

Uit verschillende testen, hebben wij kunnen concluderen dat het blad van het Ikea bureau veelal dunner is dan de aanbevolen 2,5 cm. Verder is de bovenkant van het blad vaak gevoelig voor krassen en beschadigingen, wanneer deze vaak gebruikt en langdurig wordt gebruikt. Het Upper zit-sta bureau is standaard voorzien van een 2,5 cm dik blad met een slijtvaste bovenlaag. Niets voor niets dat dit zit-sta bureau ook toegepast wordt in de kantooromgeving.

2. Zit-sta bureau frame

Een ander belangrijk onderdeel van het zit sta bureau is het onderstel of te wel het frame. Daarbij zijn er per uitvoering grote verschillen in stevigheid en draagvermogen. Zo heeft het Ikea bureau een draagvermogen van 70 kg. Verder is de stabiliteit voldoende, maar wanneer deze in hoge stand staat kan deze licht wiebelen.

Daartegenover staat dat het zit sta bureau Upper van ErgoHome een draagvermogen heeft van 120 kg. Bij elektrische verstelling worden deze aangedreven door twee Bosch motoren. Vanwege het stevige stalen onderstel, staat het bureau ook in de hoogste stand stabiel. Dit komt voornamelijk door het gewicht van het frame zelf (34 kg) en de brede ‘tenen’ van het onderstel (8 cm breed).

3. Bediening van het Ikea zit-sta bureau en Upper van ErgoHome

Wanneer het aankomt op gebruikersgemak van een zit-sta bureau, is het bedieningspaneel bepalend. Zo wordt het Ikea zit sta bureau standaard geleverd met een hoog laag knop bediening. Daarbij heb je de enkel de mogelijkheid om het Ikea bureau naar boven en beneden te bewegen.

Het Upper bureau van ErgoHome is standaard voorzien van een bedieningspaneel met hoogte aanduiding en vier geheugenstanden. Dit betekent dat je je favoriete zit- en sta-positie eenvoudig kan laten onthouden.