Furniture

Het belang van een verstelbaar bureau

verstelbaar bureau

Werk jij ook (bijna) de hele dag van achter je computer of laptop? Dan breng je al snel zo’n acht uur per dag door aan je bureau. Ergonomisch werken begint met het juiste gereedschap. Een verstelbaar bureau biedt de flexibiliteit om gedurende de dag regelmatig van houding te veranderen.

Wat verstaan we onder een verstelbaar bureau ?

Zoals de naam al aangeeft, kan een verstelbaar bureau op verschillende hoogtes worden ingesteld. Er zijn diverse soorten verstelbare bureaus:

    • Zit-sta bureaus: Deze bureaus zoals het Upper zit-sta bureau hebben het grootste verstelbereik, met standen die geschikt zijn voor zowel zittende, halfzittende als staande posities. Hierdoor heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen ergonomische bureaustoelen maar bijvoorbeeld ook een actieve zitoplossing zoals een Swopper.
    • Zit Hoogte verstelbare bureaus: Deze bureaus bieden de mogelijkheid om binnen een beperkt bereik de hoogte van het bureau aan te passen, zodat je er comfortabel achter kunt werken, over het algemeen is het verstelbereik alleen genoeg voor een bureaustoel.

Bovendien zijn er elektrische en handmatige slingerbureaus. Bij Ergohome gaat de voorkeur uit naar elektrisch, omdat op die manier de drempel voor het wisselen van positie zo laag mogelijk wordt.

 

Waarom zou je een verstelbaar bureau met hoog-laag bediening gebruiken?

Afwisselend staan en zitten verbetert de doorbloeding van het lichaam en de hersenen, wat resulteert in meer zuurstof en een verbeterde concentratie. Een verstelbaar bureau maakt het mogelijk om gedurende de dag van houding te veranderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ergonomische bureaustoel, zadelkruk, of een actieve zitoplossing zoals de Swopper. De Swopper biedt de mogelijkheid om een actieve zithouding aan te nemen door de grote hoogteverstelling en ergonomische zitting.

 

Is een verstelbaar bureau (hoog-laag) geschikt voor thuiswerken?

Een verstelbaar bureau is niet alleen handig op kantoor als flexibele werkplek of om verschillende houdingen aan te nemen gedurende de werkdag, maar is ook ideaal voor thuiswerken. Er zijn verschillende soorten verstelbare bureaus, dus er is altijd een model dat aan jouw wensen en behoeften voldoet en bovendien geschikt is voor je thuiswerkplek of kantoorinrichting. Zo is bijvoorbeeld het Upper zit-sta bureau er in verschillende formaten; 120×80, 140×80 en 160×80. Zo is er altijd een zit-sta bureau dat perfect aansluit op je ergonomische werkomgeving.