Furniture

Ergonomische bureaustoelen en de voordelen hiervan

Ergonomische bureaustoelen - HAG Capisco

Als je veel tijd aan een bureau doorbrengt, dan is het belangrijk dat je een goede stoel hebt om op te zitten. Een ergonomische bureaustoel kan helpen om een goede houding te behouden en klachten zoals rugpijn te voorkomen.

Wat zijn de beste soort bureaustoelen

In onze optiek zijn ergonomische bureaustoelen het beste, dit omdat ergonomische bureaustoelen zijn ontworpen om een gezonde houding en beweging van de gebruiker te bevorderen tijdens langdurig zitten. Ze zijn ontworpen met comfort, ondersteuning en aanpassingsvermogen in gedachten en bieden vele voordelen ten opzichte van standaard bureaustoelen.

Beste ergonomische bureaustoelen

Er zijn veel verschillende merken en modellen ergonomische bureaustoelen op de markt. Hieronder vind je 3 van de beste ergonomische bureaustoelen.

 

1. Herman Miller Aeron Chair

De Herman Miller Aeron Chair is een iconische bureaustoel die al jarenlang populair is bij professionals. De stoel is ontworpen om zich aan te passen aan de gebruiker, en beschikt over vele instellingsmogelijkheden om de perfecte houding te vinden. Het materiaal van de stoel is ademend en ondersteunend, zodat je de hele dag comfortabel kunt zitten. Dit maakt de Herman Miller Aeron Chair een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en comfortabele bureaustoel.

 

2. HÅG Capisco

De HÅG Capisco is een unieke en veelzijdige bureaustoel die ontworpen is om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen. De stoel kan in verschillende posities worden gezet, zodat je kunt zitten zoals jij dat wilt. Dit maakt de HÅG Capisco ideaal voor mensen die af en toe willen staan tijdens het werken, of die behoefte hebben aan meer beweging tijdens het zitten. De stoel is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen om jarenlang mee te gaan.

 

3. Ergo C3 Bureaustoel

De Ergo C3 Bureaustoel is een populaire keuze vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De stoel beschikt over vele instellingsmogelijkheden en is ontworpen om comfortabel te zijn voor een breed scala aan gebruikers. Het materiaal van de stoel is duurzaam en ondersteunend, zodat je de hele dag comfortabel kunt zitten. Dit maakt de Ergo C3 Bureaustoel een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en comfortabele bureaustoel.

 

Arbo-goedgekeurde bureaustoel?

Arbo-goedgekeurde bureaustoelen: Arbo-goedgekeurde bureaustoelen voldoen aan de eisen die gesteld worden door de overheid.
Arbo is een afkorting van arbeidsomstandigheden. In Nederland zijn er regels opgesteld door de overheid om ervoor te zorgen dat werkgevers een gezonde en veilige werkomgeving bieden aan hun werknemers. Deze regels staan bekend als de Arbowetgeving en zijn bedoeld om werk gerelateerde gezondheidsproblemen te voorkomen.

Een belangrijk onderdeel van de Arbowetgeving is de verplichting voor werkgevers om te zorgen voor ergonomische werkplekken voor hun werknemers. Dit betekent dat werkplekken moeten worden uitgerust met ergonomische meubels en apparatuur, waaronder bureaustoelen.

Arbo goedgekeurde bureaustoelen zijn bureaustoelen die zijn goedgekeurd volgens de ergonomische richtlijnen van de Arbowetgeving. Deze richtlijnen zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat bureaustoelen de juiste ondersteuning bieden aan het lichaam van de gebruiker, zodat klachten als rug- en nekpijn worden voorkomen. Arbo goedgekeurde bureaustoelen zijn dus speciaal ontworpen om te voldoen aan deze ergonomische richtlijnen en bieden de gebruiker de juiste ondersteuning en comfort om veilig en gezond te werken.

Het is belangrijk op te merken dat niet elke bureaustoel die wordt verkocht aan deze normen voldoet. Arbo goedgekeurde bureaustoelen worden getest en gecertificeerd volgens bepaalde normen om ervoor te zorgen dat ze aan de vereisten voldoen. Wanneer je een bureaustoel koopt die is gecertificeerd als Arbo goedgekeurd, kun je erop vertrouwen dat je een veilige, ergonomische stoel hebt die voldoet aan de Arbowetgeving. Er zijn tal van verschillende Arbo goedgekeurde bureaustoelen, hieronder vind je een drietal van deze bureaustoelen:

  1. HÅG SoFi 7300De HÅG SoFi 7300 is een ergonomische bureaustoel die ontworpen is om het lichaam te ondersteunen tijdens langdurig zitten. Wat deze stoel uniek maakt, is het gepatenteerde HÅG-in Balance® mechanisme, dat ervoor zorgt dat de bekken en rug in dezelfde houding blijven terwijl de gebruiker van houding verandert. Dit mechanisme stimuleert een natuurlijke beweging en helpt om de spieren in de rug en bekken te activeren, wat rugklachten voorkomt. Bovendien heeft de stoel voetsteunen die gebruikt kunnen worden om de voeten op te zetten, waardoor de druk op de benen wordt verminderd en de bloedcirculatie wordt verbeterd. Het ontwerp van de stoel is modern en strak en de stoel is gemaakt van duurzame materialen.
  2. Ergo 5 NPR bureaustoelDe Ergo 5 NPR bureaustoel is een hoogwaardige ergonomische stoel die speciaal is ontworpen om de gebruiker een gezonde en comfortabele zithouding te bieden, zelfs tijdens langdurige periodes van zitten. De stoel beschikt over verschillende verstelmogelijkheden, waaronder een verstelbare zitting, rugleuning, armleuningen en hoofdsteun. Dit maakt het mogelijk om de stoel optimaal af te stellen op het lichaam van de gebruiker. Het bijzondere aan deze stoel is het NPR-mechanisme dat ervoor zorgt dat de stoel zich automatisch aanpast aan het gewicht en de houding van de gebruiker. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning van het lichaam en voorkomt rugklachten. Het moderne en strakke ontwerp van de stoel past goed bij de meeste kantoorinrichtingen en de duurzame materialen zorgen voor een lange levensduur van de stoel.
  3. BMA Axia 2.2De BMA Axia 2.2 bureaustoel is een hoogwaardige ergonomische stoel die speciaal is ontworpen om de gebruiker een gezonde en comfortabele zithouding te bieden, zelfs tijdens langdurige periodes van zitten. De stoel beschikt over een gepatenteerd mechanisme waarmee de zitting en rugleuning zich automatisch aanpassen aan de houding van de gebruiker, waardoor een optimale ondersteuning van het lichaam wordt gegarandeerd. De stoel is voorzien van verstelmogelijkheden voor de zitting, rugleuning en armleuningen, waardoor de gebruiker de stoel optimaal kan afstellen op zijn of haar eigen lichaam. Het moderne en elegante ontwerp van de stoel past goed bij de meeste kantooromgevingen en de duurzame materialen zorgen voor een lange levensduur van de stoel.

Het is belangrijk op te merken dat deze bureaustoelen slechts enkele voorbeelden zijn van de vele Arbo gecertificeerde bureaustoelen die beschikbaar zijn. Het is altijd raadzaam om verschillende bureaustoelen uit te proberen voordat je er een koopt, om ervoor te zorgen dat de stoel comfortabel en geschikt is voor jouw lichaamstype en -grootte.

Geïnspireerd? Kom dan langs bij onze showroom in Haarlem en probeer onze stoelen uit! Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de perfecte bureaustoel. Kom vandaag nog langs en ervaar het verschil dat een goede bureaustoel kan maken!