Ergohome Blog

3D ergonomie en de Aeris Swopper

3D Ergonomie Aeris Swopper

Voor velen is het niks nieuws dat veel zitten slecht voor je is. Zo zijn er meerdere onderzoeken geweest, die dit hebben aangetoond (waaronder TNO). Vandaar dat langdurig zitten al meer dat 15 jaar geleden werd bestempeld als ‘het nieuwe roken’. Een van de voornaamste oorzaken is, dat onvoldoende beweging kan leiden tot hart- en -vaat ziekten. Ook de kans op obesitas wordt aanzienlijk vergroot. Toch is het voor jongeren in het onderwijs en mensen met een zittend beroep nog niet gebruikelijk om te kunnen afwisselen van (zit) houding. Ook al zijn er naast het zit-sta bureau, tegenwoordig meerdere hulpmiddelen beschikbaar om het actief zitten te stimuleren. Eerder hebben wij al een aantal tips gedeeld. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de 3D ergonomie en de mogelijkheden van Aeris.

Wat is 3D ergonomie?

De Aeris 3D technologie is uniek voor een actieve zitoplossing en zorgt ervoor dat je lichaam meer kan bewegen dan op een traditionele bureaustoel. Daarbij wordt de beweging vanuit de 3D ergonomie meer gestimuleerd vanuit de zit oplossing zelf, zonder dat daar extra motivatie voor nodig is. Zo worden je spieren getraind tijdens het zitten en ervaar je minder vermoeidheid en meer energie tijdens het zitten. De 3D ergonomie komt terug in drie dimensies, oftewel beweging voorwaarts/achterwaarts, zijwaarts en opwaarts. Daarbij zijn de voornaamste voordelen dat de rug wordt versterkt en de juiste zithouding wordt aangenomen. Op ten duur zou dit moeten leiden tot een hogere concentratie en toenemende mate van fitheid.

De Swopper

Een complete 3D ergonomische oplossing voor thuis of op kantoor is de Swopper van Aeris. Deze revolutionaire kruk is namelijk geschikt voor lang en geconcentreerd beeldschermwerk. Zo geeft de Swopper bewegingsvrijheid en wordt het lichaam op een natuurlijke wijze ondersteund in de juiste houding. Dankzij het speciale veersysteem en het ontbreken van een rug- en armleuning, kom je in de beste balans met actief zitten. Met name de rug wordt versterkt en de bloedsomloop gestimuleerd.

Overigens zijn er meerdere uitvoeringen van de Swopper beschikbaar. Zo kun je kiezen tussen een glijdopvoetring of een wieltjesvoetring. De voetenring met glijders wordt het meest toegepast, aangezien deze zowel als Classic en als High veer beschikbaar is. Daarnaast is de Swopper standaard uitgevoerd met een gasveer en kun je deze dus eenvoudig in hoogte verstellen.

Sta-mat als bosgrond

Wellicht heb je al een zit-sta bureau of schaf je deze binnenkort aan. Als je een langere periode staat achter je werkplek, is de Muvmat van Aeris wellicht een fijne toevoeging. Zo kan staan op een harde vloer meer comfortabel worden gemaakt. Daarvoor is namelijk de Muvmat van Aeris ontwikkeld.

Dankzij de 3D zones in de sta-mat wordt als het ware bosgrond nagebootst. Zo kan deze Muvmat ook helpen tegen vermoeidheid tijdens het staan. Wanneer je staand werkt op de Muvmat worden namelijk de voetreflexzones geactiveerde en de spieren meer ontspannen. Daarbij komt het lichaam meer in beweging, alsof je op bosgrond loopt.